úterý 23. února 2016

Rozhovor s Martinem a Margitou

Milí čtenáři,
máte rádi sushi? Ne? Možná je chyba právě v tom, že jste napoprvé neochutnali kvalitní a dobře udělané sushi. A pokud ano, tak jste ho možná ochutnali právě u Martina a Margity, kteří se rozhodli v tomto oboru podnikat. K podnikání je inspirovala láska k jídlu a touha naučit se dělat sushi tak, jako profesionálové. To se jim (jak už můžete předpokládat) podařilo a zrealizovali svou myšlenku:

"vytvoření online prostředí, kde se budou scházet stejní nadšenci, jako jsme my dva."  - uvedli na svých webových stránkách 

Martin a Margita

1) Co tě přivedlo začít podnikat a jaké byli tvoje začátky?


Martin: Vždycky jsem chtěl podnikat, budovat si něco svého, podle mých představ. Práce v korporátech mě nenaplňovala, po půl roce data entry v open spacu jsem se na dalšího půl roku musel jet „vyvětrat“ do Kanady.

Margita: Martin sushi propadl už dávno na cestách v Kanadě a naučil mě mu propadnout taky. Stěžejní je, když zkusíte poprvé špatné sushi, potom si můžete myslet o tomto neuvěřitelně úžasném jídle, že sushi není nic pro vás, ale v tom se mýlíte (moje vlastní zkušenost).

2) Jaké byly reakce vašeho okolí, když jste začali podnikat?


Martin: Velká podpora ze strany rodiny a kamarádů, čehož si moc vážím.

3)  Proč jsme si zrovna vybrali tento obor podnikání?


Martin: Jídlo je moje jedna velká záliba. Sushi, japonská a asijská kuchyně je moje nejoblíbenější.

Margita: Začali jsme sushi připravovat doma pravidelně a vyzkoušeli i kurz. Chtěli jsme se sushi naučit jako profesionálové a také jsme si řekli, že to dokážeme dělat líp. Naplňuje mě pocit, že zákazníkovi předáte něco nového, o co má opravdový zájem, a je s vaším produktem spokojený. Týká se to třeba kurzů sushi, které máme teď díky velkému zájmu velmi často.

Nyní se zaměříme pouze na Margitu, protože je přece Superwoman! 

Martin má certifikát přímo ze Singapuru.


4) Kam bys chtěla do budoucna směřovat své podnikání?

Asijská kuchyně mě hrozně chytla. Teď se zaměřujeme na japonskou, ale velké ambice vkládáme do blogu o asijském jídle a kultuře zaměřeného nejen na Brno, takže se máte na co těšit :)

5) Jakým způsobem odpočíváš?

Když je čas, pustíme si nějaký dobrý film. Negativní náladu, myšlenky a ostatní starosti filtrujeme sportem.

6) Jak se motivuješ?


Motivaci nalézám ve faktu, že když to neudělám teď, bude mě to stále pronásledovat. Snažím se prostě abstinovat v prokrastinaci.

7) Jaké je tvoje osobní motto?


Nemám osobní motto, ale snažím se vždy věci dělat podle nejlepšího vědomí a svědomí.


8) Co si představuješ pod slovem SUPERWOMEN?

Každá umíme něco jiného, někdo líp někdo hůř, a baví nás něco jiného, jsme úplně jiné. Většina žen už jsou superženami. Zvládat business nebo náročnou práci, děti, domácnost, potřeby seberealizace, mezilidské vztahy, vizáž a ostatní, to není jen tak. 

9) Akce, které plánuješ nebo na kterých tě můžeme vidět?


V březnu proběhnou dvě degustace japonské kuchyně, a to v bistru Friends a ve vinárně Degu na Anenské. Mezitím budeme o víkendech na Foodparku a kurzech sushi, které pořádáme v Zóně 59. V dalších měsících plánujeme spoustu akcí, stačí nás sledovat na naší stránce na facebooku a všechny super novinky se včas dozvíte.

Margita je specialistka na uramaki neboli California roll.



1 komentář: